Omgeving

In de omgeving van onze bed & breakfast is genoeg te zien en te beleven.

 

Steden

Sassoferrato

Op 20 minuten rijden ligt het middeleeuwse dorpje Sassoferrato, met restaurantjes, een mooie abdij en een archeologische vindplaats.

Urbino

De stad Urbino werd in 1998 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is een gezellige, levendige stad met veel winkels, restaurants en smalle steegjes.

Eén van de hoogtepunten is het Palazzo Ducale, een paleis die vanuit bijna elk punt van Urbino zichtbaar is. Ook de kathedraal Duomo di Urbino is de moeite waard om te bezoeken. 

Urbino ligt op een uur rijden.

Jesi

Jesi ligt op een half uurtje rijden van onze b&b. Alleen de weg er naartoe is al de moeite waard!
Het centrum van Jesi bestaat uit een nieuw deel, met een grote winkelstraat, en uit het oude stadscentrum, met smalle straatjes en kleine pleintjes. 

Ancona

In de havenstad Ancona is vanalles te beleven, van cultuur tot architectuur, maar je kunt er ook heerlijk eten en gezellig winkelen. De stad Ancona ligt op een uur rijden (de luchthaven van Ancona op slechts 40 minuten). 

Corinaldo

Corinaldo is een Borghi più belli d'Italia. Het is een volledig ommuurd middelseeuws dorpje. 
De bekendste bezienswaardigheid van Corinaldo is La Piaggia, een trap van honderd treden met halverwege een oude waterput, de Pozzo della Polenta. 
Volgens de legende zou er ooit een boer de weg naar boven zijn gelopen met een zware zak graan, nog voordat de trap er was. Hij rustte uit bij de put en de zak graag viel in de put. De boer wilde het graag redden, en viel zelf ook in de put. Door het water in de put zou het graan zijn veranderd in polenta, waar de boer zich tegoed aan deed. Iedere 3e zondag van juli wordt in Corinaldo La Contesa del Pozzo della Polenta gevierd.

Natuur

Grotten van Frasassi

De indrukwekkende grotten van Frasassi zijn de grootste grotten van Europa en liggen op slechts een half uur rijden.

In de grotten is het altijd 15 graden, dus een ideaal uitstapje op een regenachtige dag of warme zomerdag.

 

Mountainbiken

In de omgeving van onze b&b kun je mooie routes fietsen. We helpen je graag bij het vinden van een route. 

Strand van Senigallia

Het 'fluwelen strand' van Senigallia, een dertien kilometer lang zandstrand met een gezellige promenade, ligt op een half uur rijden.